marți, 5 mai 2009

Toate radarele fixe din România, suspendate. Cu excepţia celor de pe DN 1

Toate radarele fixe din România care au fost achiziţionate de Primării au fost suspendate, întrucât Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice va cere în instanţă anularea a numeroase contracte de acest fel. Excepţie fac radarele fixe de pe Drumul Naţional 1, toate acestea aparţinând Poliţiei Române.
ANRMAP face controale în toată ţara privind amplasarea radarelor fixe şi respectarea contractelor de achiziţie publică, în urma sesizărilor primite de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, se arată într-un comunicat de presă de joi al instituţiei, citat de agenţia Mediafax.
Astfel, echipele de control au ajuns, săptămâna trecută, în judeţele Cluj, Mureş şi Braşov, unde au aplicat amenzi totale de 140.000 de lei pentru două primării care nu au respectat procedurile privind contractele de achiziţie publică. ANRMAP a transmis avertismente respectivelor primării, însă acestea nu au plătit, deocamdată, amenzile. În acest contex, Consiliile Locale vor revoca hotărârile de încheiere a contractelor.
Singurele atribuţii ale Poliţiei privind radarele fixe sunt identificarea autoturismului şi emiterea procesului verbal de contravenţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu