marți, 5 mai 2009

Sondaj CSOP: 40% dintre romani l-ar vota pe Traian Basescu presedinte

Traian Basescu ar fi votat de 40% dintre romani daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, potrivit sondajului de opinie publica CSOP pe aprilie 2009. Urmatorii clasati sunt Mircea Geoana (19%), Crin Antonescu (15%), Sorin Oprescu (8%) si Gigi Becali (7%).

La intrebarea Cine credeti ca va castiga alegerile prezidentiale?, 52% dintre cei chestionati au raspuns ca Traian Basescu, in timp ce 19% sunt de parere ca Mircea Geoana poate ajunge presedinte.

14% dintre romani cred ca liberalul Crin Antonescu ar castiga prezidentialele, in timp ce doar 6% le dau sanse lui Sorin Oprescu si 4% Principelui Radu Duda.

In ceea ce priveste intentia de vot la partide, pentru alegerile europarlamentare, PD-L conduce cu 35 la suta, urmat de PSD+PC cu 31 procente, PNL - 16 la suta, UDMR - 7 la suta, PRM - 6 la suta. Independenta Elena Basescu este creditata cu 4 la suta din intentiile de vot.

31% dintre participantii la sondaj au spus ca vor merge sigur la vot la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009 si 11% spun sigur ca NU vor merge la vot.

Peste jumatate din cei chestionati sunt de parere ca actualul Executiv va fi mai bun decat guvernul Tariceanu, iar 30 la suta au o parere contrara.

In ceea ce priveste criza economica, 58% dintre romani declara ca au fost afectati de efectele crizei iar 38 la suta sustin ca nu au avut de suferit de pe urma crizei.

Sondajul a fost realizat, in perioada 24-27 aprilie, pe un esantion de 803 persoane, prin interviuri la domiciliu si are o marja de eroare de plus-minus 3,5 la suta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu