duminică, 21 iunie 2009

Miracol? Cum l-au ingropat, asa l-au gasit! Dupa 28 de ani!

Nea Gheorghe, un batranel mort in urma cu 28 de ani, a revenit din nou printre localnicii din Vacaresti. Nu in viata, dar intr-o stare de conservare incredibila, care i-a uimit pe toti. E ceva Dumnezeiesc si-au spus ei, facandu-si semnul crucii.
Rudele il deshumasera pentru a-i face loc unui urmas. Cand a scos trupul barbatului, groparul a ramas fara grai. Lucreaza de zeci de ani la cimitirul din Vacaresti, Dambovita, dar n-a mai vazut asa ceva. Sositi in mare graba, cei din familie l-au recunoscut imediat.
E o lucrare a lui Dumnezeu, crede si fiul care aminteste ca desi batranul nu mergea la biserica a plans cand, inainte de moarte, i s-a citit din Biblie.
Ore intregi, pe o caldura de nedescris, oamenii s-au tot invartit pe langa mumie. Nici urma de miros.
Specialistii spun ca un astfel de caz este posibil daca acel cavou a fost ventilat si astfel apa s-a putut evapora usor din corp.
O alta posibila explicatie ar fi aceea a unei imbalsamari perfecte, insa e greu de crezut ca i-ar fi fost facuta unui batran sarman dintr-o comuna din Dambovita, in urma cu aproape 30 de ani.
De altfel, rudele nu isi amintesc de asa ceva. Mumia lui nea Gheorghe a fost ingropata, din nou, dar nu in cavou - ci direct in pamant.

7 comentarii:

 1. Asta-i face concurenta lu' Tutankamon,sau ce? =))

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt mai multe teorii...adica..eu unu am mai multe teorii!

  1.renumita stare de criogenizare
  2.cum au spus si specialistii, subst. lichide din organism au fost evaporate iar corpul n'a mai putut fi descompus)
  3.cea religioasa ;) ( care nu poate fi explicata )

  RăspundețiȘtergere
 3. "1.renumita stare de criogenizare"
  ma alex...crezi ca pe vremea lui ceasca statea badea gheorghe sa faca imprumut in banca pt criogenare?=))

  RăspundețiȘtergere
 4. :))...pooi..daca a fost temperatura potrivita si celelalte lucruri care sunt necesare :))..nu e nev de un imprumut in banca =))...doar i'a conservat corpul :D :))

  RăspundețiȘtergere
 5. mai mult ca sigur !:))..doar ca nimeni nu putea sa supravietuiasca unei conservari de genul acesta!..asta e sigur :))

  RăspundețiȘtergere