sâmbătă, 6 iunie 2009

Iranul construieşte o nouă rachetă

Iranul a început construcţia unui nou sistem defensiv sol-aer, au anunţat astăzi posturile TV iraniene, drept răspuns la speculaţiile care dau ca sigură o acţiune militară a Israelului împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, scrie Reuters.

"Raza de acţiune a acestui sistem de rachete este de peste 40 de kilometri şi este capabil să urmărească şi să doboare avioane şi elicoptere inamice", a spus ministrul iranian al apărării Mostafa Mohammad Najjar, fără să specifice însă care sunt diferenţele între acest sistem şi cele precedente.

Declaraţiile lui Najjar vin la doar o săptămână după ce Israelul a trimis semnale confuze despre unui eventual bombardament asupra Iranului, ministrul de externe spunând că nu există niciun astfel de plan, în timp ce ministrul israelian al apărării a precizat că nu exclude această variantă.

De asemenea, anunţul vine cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din Iran, în care preşedintele Mahmoud Ahmadinejad se confruntă cu forţele conservatoare care doresc o temperare a relaţiilor internaţionale ale Teheranului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu