luni, 12 aprilie 2010

Facebook iti poate distruge cariera! Afla aici cum poti evita acest lucru!

Iata, pe scurt, care sunt cele mai grave sase greseli pe care nu trebuie sa le faci, daca vrei sa ai o cariera linista, din acest punct de vedere:
1. Fotografii nepotrivite
S-ar putea sa-ti sune absurd, dar angajatorii sau clientii nu doresc sa te vada in poze in care dai pe gat sticle cu vin, de exemplu, si nu apreciza deloc sa te admire in tinute indecente. Si oricum, e de bun simt, ca unele experiente personale sa ramana doar pentru tine.
2. Vaicareala despre job-ul pe care il ai
Cu siguranta ai facut asta cel putin o data. O nota in care iti exprimi nemultumirea legata de ceea ce faci in fiecare zi la birou, furia vizavi de incompetenta sefului tau sau simpla carcoteala ca ai un coleg care intarzie intodeauna. Sunt lucruri obisnuite pe care toata lumea le face, dar sa le expui intr-un spatiu public nu reprezinta cea mai buna miscare in cariera. Prin urmare, fii discret!
3. Atentii la informatiile care se bat cap in cap
Daca spui in cv-ul tau ca ai o diploma de la Harvard, dar pe profilul tau de Facebook scrii ca de fapt ai fost la UCLA, s-ar putea sa fii taiat din start de pe lista de interviu pentru un job. Motivul? Demonstrezi fie ca nu esti sincer, fie ca esti neglijent.
4. Status-uri pe care nu ai vrea sa le vada seful tau
"Colega mea se uita la un meci de handabal in timpul programului", "Nu sunt la munca. Sunt bolnav, dar deseara ma imbat". Practic orice informatie care te pune in postura unui neprofesinist nu este indicata, daca vrei sa dai bine.
5. Atentie la setarile de securitate
Acum este posibil sa iti faci o lista de prieteni si sa decizi care dintre ei pot vedea anumite informatii si care nu. Multi fac greseli pentru ca fie nu inteleg cum sa foloseasca setarile, fie sunt neatenti. Asadar rezerva-ti timp suficient ca sa te asiguri ca nu vei avea surprize neplacute.
6. Fii atent la ce posteaza altii despre tine
Nu poti controla ce posteaza prietenii tai pe pagina ta de profil sau ce posteaza la ei pe pagina, astfel ca fotografii pe care tu nu le publici, de exemplu, pot aparea pe conturile lor. Astfel angajatorul sau clientul tau s-ar putea sa afle despre cum te-ai facut praf la petrecerea de vineri seara, fara ca tu sa stii asta. Din pacate, oamenii ii judeca pe cei din jur si dupa anturajul pe care si-l fac, cel putin pana la un anumit punct. Prin urmare, ai grija la tot ce este legat de profilul tau si fii atent la lucrurile pe care nu ai vrea ca mama ta sa le afle.
Concluzia? Facebook te poate ajuta sa te angajezi sau te poate lasa fara job.
Cel mai bun sfat pe care ni-l dau specialistii este sa iti setezi profilul personal astfel incat sa fie vazut numai de cine vrei tu. Apoi creeaza-ti un al doilea profil public pe care sa-l folosesti strict in scop profesional. Acest profil functioneaza ca un cv online si ar trebui sa contina informatii pe care ai vrea ca un potential angajator sau seful tau sa le stie.
Citeste pe www.incont.ro si: Facebook, vedeta incontestabila a retelelor de socializare online! Afla cat costa!

Anunturi Online


www.pyads.info este un site de anunturi online pentru diverse categorii de angajati cat si angajatori, care incearca sa vina in intampinarea nevoilor vizitatorilor prin implementarea unor functionalitati care sa-i ajute atat pe cei care publica anunturi gratuite cat si pe cei care cauta anunturi online folosind o interfata cat mai simpla si mai accesibila.


Utilizatorii acestui site îşi pot găsi cu usurinta produsele dorite puse atat la vanzare cat si spre inchiriere , ne fiind necesare anumite cunostiinte in utilizarea unui pc.
Vrei să vinzi sa inchiriezi, sau sa cumperi ceva dar nu şti unde să apelezi?
Poţi să apelezi cu incredere la zeciile sau chiar sutele de oferte publicate pe acest site. În funcţie de categoria şi si produsul cautat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu