vineri, 19 iunie 2009

Microsoft lanseaza saptamana viitoare versiunea beta a unui soft antivirus gratuit

Microsoft va lansa pe 23 iunie versiunea beta a unui nou program antivirus numit Security Essentials (MSE), soft gratuit care pentru inceput va fi disponibil in Brazilia, Israel si SUA, scrie AFP. Microsoft a anuntat in noiembrie anul trecut ca lucreaza la un soft antivirus gratuit sub numele de cod Morro, dar ramane de vazut cati vor fi dispusi sa renunte la produse in care au incredere pentru un program gratuit care nu si-a dovedit inca utilitatea.

Compania va lansa programul gratuit si in alte limbi, dupa cele trei de la debut. Compania spune ca MSE se adreseaza celor care doresc o solutie gratuita de protectie impotriva amenintarilor informatice. Microsoft adauga ca mai ales pentru utilizatorii cu mai putini bani din tarile emergente, programele antivirus pe bani nu ofera satisfactia asteptata.

Programul face update de trei ori pe zi, dar nu detecteaza prezenta unui alt program antivirus pe calculator, noteaza C NET. Totusi, la inceperea instalarii apare un mesaj care anunta ca nu este necesara prezenta a doua programe antivirus pe acelasi computer, deoarece pot aparea interferente.

Noul antivirus ar trebui sa ofere protectie impotriva diferitelor amenintari informatice: virusi, spyware, troieni. Compania a testat serviciul in randul propriilor angajati.

Acum trei ani, Microsoft a lansat antivirusul OneCare care s-a dovedit a fi un esec comercial..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu