Noul serviciu va începe să funcţioneze în versiune Beta, încă din acest weekend şi este programat să fie complet operaţional în reţelele din întreaga lume (worldwide) începând cu 3 iunie.

Bing este creat în aşa fel încât să-i ajute pe utilizatori să găsească informaţia într-un mod rapid şi eficient , aşa cum se străduiesc să facă şi actualele motoare de căutare. Noutatea constă, însă, într-un index îmbunătăţit care va oferi rezultate mai relevante pentru nevoile consumatorilor.

Instrumentul de căutare Bing va beneficia de o actualizare zilnică a paginii de start şi va împărţi căutările în categorii, precum cumpărături, călătorii, ştiri, hărţi şi videoclipuri. Ciao, site-ul de cumpărături şi de comparaţii pe care l-a lansat Microsoft în octombrie 2008, va fi integrat în serviciul Big, precum şi facilitatea oferită de site-ul de cumpărături MSN.

"Noi credem că activitatea de căutare pe internet este încă la început şi că mai sunt multe lucruri pe care utilizatorii le pot cere şi aştepta de la un serviciu de căutare online", a spus John Mangelaars, vicepreşedintele departamentului consumatori online din cadrul companiei Microsoft.

Atât Google cât şi Yahoo au introdus, de curând, noi caracteristici motoarelor lor de căutare pentru a atrage interesul utilizatorilor, fâcând astfel şi mai grea misiunea Microsoft.