duminică, 31 mai 2009

Începe “Săptămâna Mediului Tău”

Ministerul Mediului organizează, în perioada 1-6 iunie 2009, serie de acţiuni sub titulatura "Săptămâna Mediului Tău", ce vor marca Ziua Mondială a Mediului, eveniment sărbătorit, anual, pe 5 iunie. În fiecare zi a săptămânii va fi organizată câte o acţiune de amploare la care participă atât reprezentanţi ai instituţiilor de mediu şi membri ai ONG-urilor de mediu, cât şi voluntari, elevi şi studenţi preocupati de protecţia mediului.
De ziua ecologizării, pe 4 iunie, toate instituţiile de mediu din ţară anunţă organizarea unor acţiuni de strângere a deşeurilor din parcuri, de pe cursurile apelor sau din pădurile amplasate în apropierea marilor oraşe. În Bucureşti, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, va da startul acţiunii de ecologizare a zonei Lacul Morii, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 300 de voluntari, reprezentanţi ai instituţiilor de mediu din zona Capitalei, elevi şi membri ai ONG-urilor de mediu.
"Săptămâna Mediului Tău" va culmina vineri, 5 iunie, cu Gala de Excelenţă pentru Mediu, eveniment organizat la Palatul Parlamentului şi la care sunt aşteptaţi peste 400 de invitaţi din ţară şi străinătate. Campania debutează luni, 1 iunie 2009, când Ministerul Mediului desfăşoară un proiect de informare şi educaţie ecologică, dedicat atât mediului, cât şi copiilor.
"Săptămâna Mediului Tău" se încheie, sâmbătă, 6 iunie, la malul mării, când Regata Mediului propune o întrecere neconvenţională între mijloace de transport ecologice, respectiv biciclete şi veliere, traseul fiind Mangalia-Constanţa.
TVR 3 susţine campania ,,Săptămâna mediului tău", organizată de Ministerul Mediului. Astfel, luni, 1 iunie, în intervalul 12.00 - 12.45, TVR 3 va transmite în direct, din Piaţa Constituţiei, un spectacol de divertisment dedicat copiilor, cu muzică, dans,
concursuri şi momente comice cu spiriduşi. Spectacolul, realizat de o echipă a televiziunii publice, continuă pe TVR 3 de la ora 14.00. Totodată, telespectatorii îi vor putea urmări pe cei aproximativ 2000 de copii, membri ai cluburilor ,,Împreună pentru natură" patronate de Asociaţia Ecosophia şi elevi din 170 de şcoli din Bucureşti, care vor construi din corpurile lor, în Piaţa Constituţiei, un copac uriaş. Acest arbore, estimat la peste 8000 de metri pătraţi, va fi desenat apoi cu cretă. Televiziunea Română va reflecta, de asemenea, evenimentele organizate pe parcursul
întregii campanii "Săptămâna mediului tău".

Sărbătorită în fiecare an, pe 5 iunie, "Ziua mondială a mediului" a fost aleasă de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în 1972, să reamintească lumii întregi cât de importantă este protecţia mediului şi folosirea raţională a resurselor naturale. Tot în 1972, s-a înfiinţat şi Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), care şi-a propus ca, în fiecare an, pe 5 iunie, în toată lumea să fie organizate evenimente care să atragă atenţia opiniei publice asupra mediului, a naturii şi a atitudinii pe care fiecare dintre noi trebuie să o luăm, pentru a asigura un viitor omenirii şi vieţii pe Pământ.
sursa: http://tvr.ro/articol.php?id=63525

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu