luni, 11 mai 2009

Google va lansa un soft care va permite explorarea stelelor de pe telefonul mobil - Star Droid

Google se pregateste sa lanseze o aplicatie pentru telefoanele mobile, intitulata Star Droid, care va ajuta astronomii amatori sa identifice stelele si planetele pe care le privesc, anunta The Telegraph.

Motorul de cautare va folosi tehnologia GPS pentru a compara pozitia utilizatorului telefonului mobil cu hartile spatiale, atasand nume si taguri stelelor si planetelor de pe ecranul telefonului mobil.

Gigantul IT ofera deja facilitatea Google Sky, care prezinta utilizatorilor o harta a spatiului similara cu serviciile oferite de Google Earth sau Google Street View.

"Aceasta inovatie ar putea fi foarte utila si va ajuta oamenii sa stie ce stele sau planete privesc. Este la fel de interesant sa vedem cat de multe imagini vor reusi sa capteze camerele telefoanelor mobile. Cerul noptii este destul de aglomerat. Daca Venus este foarte vizibila, foarte multe stele de-abia se vad si sunt greu de captat pe camerele telefoanelor mobile", a declarat Carolin Crawford, de la Institutul astronomic al Universitatii Cambridge.

Google, care s-a aflat recent in centrul unui scandal, generat de sistemul Street View si considerat de multi drept o invadare a spatiului privat si un instrument foarte util pentru hoti, nu a confirmat o data certa pentru lansarea Star Droid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu